Monday, May 17, 2010

Σ' αυτό το αντίσκοινο φυσιγμένοι, πολύχρωμο, με ριγέ μοτίβα και ρόμβους. Πρέπει να αντέχει τους ανέμους και να συνεχίσει να υψώνεται, περικόπτοντας τη θέα αλλά δημιουργώντας μυστήριο. Όσοι μπαίνουν μέσα έχουν να θαυμάσουν πολλά πράγματα. Αλλά πρέπει να βγάλεις εισιτήριο.
Το τσίρκο ήρθε κυρίες και κύριοι. Παρελαύνουν στο δρόμο, διαλαλώντας την τέχνη τους. Διασκεδαστές από άλλες χώρες, άγνωστοι στο γούστο μας και στο ταμπεραμέντο μας. Όμως έχουν θαυμαστές ικανότητες. Ετοιμαστείτε για ένα θέαμα που δεν έχετε ξαναδεί. Για όσους αγαπάνε το καινούριο και έχουν την αίσθηση της περιπέτειας. Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας.
Η οικογένεια μου, άφταστοι ακροβάτες των λέξεων και των συναισθημάτων. Θεαματικοί και ριψοκίνδυνοι. Από παλιά οικογένεια διασκεδαστών. Είναι τα αστέρια της παράστασης, με όλη την έννοια της λέξης.
Ο Γιάννης μπαίνει ζογκλάροντας τη δυνατότητα για ειρμό ή μάλλον για οίστρο. Σκάβει το κενό ανάμεσα στα διαδοχικά μπαλάκια και δημιουργεί σχήματα στο χώρο. Γεμάτα από σοφία από την ανατολή και απ' τη δύση.
Νιώθω την αναπνοή σας ν' αλλάζει καθώς ζητάτε περισσότερα. Τώρα, απαγγέλλει Καβάφη ταυτόχρονα: "Κι αν φτωχική βρεις την Ιθάκη, σου χάρισε όμως το ωραίο ταξίδι". Κλπ

2 comments:

N. said...

Πολύ όμορφος ... λόγος
Έχω την τάση σχεδόν να τον πιστεύω
διαβάζοντάς τον
Επιτήδευση ή "επιτήδευση" δεν ξέρω ... (δεν νιώθω ακόμα και τι ίσως εννοείς)
ελπίζω ωστόσο να μην έχεις ακόμα παραιτηθεί (της επιτηδεύσεως)
την έχεις πολεμήσει και την πολεμάς (ίσως και να φαίνεται αυτό) αλλά (δεν έχω βέβαια μελετήσει ακόμα όλα τα κείμενα) αλλά μου λείπει αυτή ακριβώς αυτή ακριβώς η επιτήδευση (που σε ένα βέβαια βαθμό - και πάντοτε - υπάρχει)
η υπερβολή της τότε;
ένα είδος υπερ-επιτήδευσης και υπέρβασης; (μια επιτήδευση ... α μ β ρ ό σ ι α)

ή μήπως η βαθιά ειλικρίνεια φτάνει; (μήπως η βαθιά ειλικρίνεια φτάνει και περισσεύει;)

Johmar said...

Αγαπώ την ειρήνη, είμαι μόνος μέσα στο πλήθος που κάνει τη ζωή να κυλάει γρήγορα και προς λάθος κατεύθυνση, αλλά δεν το αλλάζω, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους, τη φασαρία, έστω και αν δεν μπορώ να συμμετέχω συχνά. Έτσι η επιτήδευση πάει περίπατο και εγώ νυχτοπερπάτημα.